Kassler i god sås

6 port.

800 g kassler (fett bortskuret)
olja
1-2 msk oregano
1–1½ msk vetemjöl
5 dl matlagninsgrädde
1½–2 msk tomatpuré
ev lite salt och peppar

nykokt spagetti för 6 portioner

Skär kasslern i bitar eller i strimlor.
Värm oljan i en kastrull.
Lägg i kasslern och låt den puttra bort all vätska.
Rör om i kastrullen lite då och då.
När vätskan nästan är borta så rör du ner mjölet.
Blanda ordentligt.
Häll i matlagningsgrädden och blanda.
Tillsätt oregano och tomatpuré.
Låt allt puttra ihop.
Servera med valfria grönsaker.

Viktväktarna Flex

800 g kassler (fett bortskuret) (11 SP)
olja (lägg till SP för så mycket du använder)
1-2 msk oregano
1–1½ msk vetemjöl (1 SP)
1½ dl matlagninsgrädde 15% (12 SP)
3½ dl vatten
1½–2 msk tomatpuré
ev lite salt och peppar

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för valfri mängd pasta. Servera med grönsaker.

Orginalrecept från Nadjas kitchen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *