Detta har blivit en favorit till mellis 🤎
1 port.
2 ägg
1 dl kvarg, ev smaksatt med pepparkaka
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-¾ tsk pepparkakskrydda
olja att steka i
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Hetta upp en panna med oljan och dra ner värmen till medium.
Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem på båda sidor.
Vänd försiktigt.
Servera med tex kvarg och bär/frukt.

Viktväktarna PersonligaPoints
2 ägg
1 dl kvarg, utan tillsatt socker ev smaksatt med pepparkaka *
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-¾ tsk pepparkakskrydda
olja att steka i (lägg till PP för det du använder)
Totalt blir det 1 PP/port. Lägg ev till PP för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: ca 217 kcal exkl matfett och tillbehör.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK