Detta har blivit en favorit till mellis 🤎
1 port.
2 ägg
1 dl kvarg, ev smaksatt med pepparkaka
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-¾ tsk pepparkakskrydda
olja att steka i
Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner övriga ingredienser.
Hetta upp en panna med oljan och dra ner värmen till medium.
Klicka plättar (ca 1/2 dl smet) i pannan och stek dem på båda sidor.
Vänd försiktigt.
Servera med tex kvarg och bär/frukt.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/Kvargpannkakor-med-smak-av-pepparkaka-6-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
2 ägg
1 dl kvarg, utan tillsatt socker ev smaksatt med pepparkaka *
1 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
½-¾ tsk pepparkakskrydda
olja att steka i (lägg till points för det du använder)
Totalt blir det 1P/port. Lägg ev till points för tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 217 kcal exkl matfett och tillbehör.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/Kvargpannkakor-med-smak-av-pepparkaka-8-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/11/DSC_6868-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK