Krämig lövbiffspasta med spenat

Om ni vill testa ett smarrigt pastarecept så är det detta ni ska göra 😊 Så otroligt krämigt och gott!

6 port.

400 g pasta
500 g lövbiff
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
1½ msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
salt
peppar

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla lövbiffen.
Stek lövbiffen hastigt, någon minut räcker, i smör på hög värme så att den får fin färg.
Stek inte för länge, då blir köttet segt och tråkigt.
Hacka lök och vitlök och fräs i smör en stor stekpanna utan att det tar färg.
Tillsätt vetemjöl, senap, soja, vatten, buljongtärning, grädde och crème fraiche.
Låt koka ihop försiktigt.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg ner köttet i såsen och blanda med den nykokta pastan.
Servera ev med färskriven parmesan, svartpeppar och hackad persilja.

Kaloriberäknat recept

350 g pasta
500 g lövbiff
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
65 g färsk babyspenat
1½ msk vetemjöl
1 tsk dijonsenap
2 msk japansk soja
3 dl vatten
1 svampbuljongtärning
1 dl grädde 13%
2 dl crème fraiche 8%
salt
peppar

Kcal: ca 392 kcal/port exkl tillsatt matfett och grönsaker.

Kolhydrater: 49.7 g Protein: 30.5 g Fett: 7.9 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lövbiff med grönsaker & röd curry

Ny vecka och nya matlådor där min sambo fick bestämma vilket protein dom skulle ha 😊

Något jag ser mycket hos andra kreatörer på sociala medier är att man saknar grundkunskaper i hur man steker kött på bästa sätt. Köttet behöver vara rumstempererat, torka ev av köttet med lite papper så det inte är blött. Undvik att fylla pannan mer än till två-tredjedelar. Blir det för trångt för köttet kyls pannan ner och köttet riskerar att koka istället. Pannan behöver vara riktigt varm!

Så med den lilla köttskolan hoppas jag att det underlättar för er i framtiden så kan ni testa detta receptet i samma veva 🥰

4 port

    ca 500 g lövbiff
    salt
    peppar
    smör/olja
    1 röd paprika
    1 broccolistånd
    250 g champinjoner
    2 vitlöksklyftor
    2 msk röd currypasta
    1 msk limesaft
    1 tsk malen ingefära
    ½ tsk curry
    4 dl kokosmjölk

    Börja med att strimla köttet och dela grönsakerna i valfria stora bitar.
    Riv eller pressa vitlöken.
    Tillsätt lite matfett i en panna och bryn köttet hastigt i en het panna med salt och peppar, behöver inte bli helt genomstekt, i 2-3 omgångar så inte köttet kokar av vätskan det släpper ifrån sig.
    Lägg åt sidan.
    Stek champinjonerna i torr panna tills dom har släppt ifrån sig vätskan och sen steker du lite till tills dom börjar få färg, lägg åt sidan.
    Stek paprika och broccoli en kort stund, tillsätt sedan vitlöken, curry pasta, limesaft och kryddor.
    Blanda och häll i kokosmjölken och låt det koka ett par minuter så köttet får gå klart i såsen.
    Smaka av med salt och peppar.
    Blanda ner svampen och servera med ris alt lägg ner i matlådor.

    Kaloriberäknat recept

    ca 500 g lövbiff
    salt
    peppar
    smör/olja
    1 röd paprika
    1 broccolistånd
    250 g champinjoner
    2 vitlöksklyftor
    2 msk röd currypasta
    1 msk limesaft
    1 tsk malen ingefära
    ½ tsk curry
    4 dl kokosmjölk
    light

    Kcal: ca 271 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

    Kolhydrater: 10.9 g Protein: 34 g Fett: 10.5 g

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

    Veckans mattips v. 8/2025

    Sportlovsvecka för oss här i Västmanland och såhär skulle en vecka kunna se ut hos oss!

    Önskar dig en fantastisk matvecka ❤️

    Torsk i ugn med lime & chilisås – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Kycklingwok med vitlök – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Fläskfilépasta med soltorkade tomater – recept finns ▶️▶️ HÄR

    One Pot Risoni med kyckling – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Pyttipanna med råstekt potatis – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Frukost/dessertpaj med äpple – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

    Chicken cashew

    En enkel och god wok med inspiration från Jennie Walldén 😊

    4 port.

    500 g kycklingfilé
    2 klyftor vitlök, hackade
    2 morötter, skalade och skurna i slantar
    1 röd paprika, i munsbitar
    3 salladslökar, i 3 cm-bitar
    2 pak choi, i grova bitar
    rapsolja

    Sås
    ¾ dl ostronsås
    2 msk hoisinsås
    ½ msk risvinäger
    3 msk muscovadosocker/farinsocker
    1 msk sesamolja

    Till servering
    cashewnötter
    jasminris

    Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    Rör ihop alla ingredienser till såsen.
    Skär kycklinglårfilén i lagom stora munsbitar (cirka 2 x 2 cm).
    Fräs på hög värme i rapsolja, tillsammans med en hackad vitlöksklyfta tills kycklingen har fått fin, gyllene färg, ställ undan.
    Fräs morötter, paprika och salladslök hastigt på hög värme med den resterande vitlöken. Tillsätt pak choi och låt fräsa med i endast 1 min.
    Tillsätt den stekta kycklingen och såsen och rör om.
    Smaka av om något mer behöver tillsättas.
    Strössla cashewnötterna på toppen och servera med jasminris.

    Kaloriberäknat recept

    500 g kycklingfilé
    2 klyftor vitlök, hackade
    2 morötter, skalade och skurna i slantar
    1 röd paprika, i munsbitar
    3 salladslökar, i 3 cm-bitar
    2 pak choi, i grova bitar
    rapsolja
    ¾ dl ostronsås
    2 msk hoisinsås
    ½ msk risvinäger
    3 msk muscovadosocker/farinsocker
    1 msk sesamolja
    100 g cashewnötter
    jasminris

    Kcal: ca 405 kcal/port exkl tillsatt rapsolja och tillbehör.

    Kolhydrater: 25.8 g Protein: 35.5 g Fett: 18.1 g

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

    Veckans mattips v. 7/2025

    Veckans tips från mig till er ser ut såhär ❤️

    Tänk på att recepten går att anpassa efter DITT behov, så byt ut livsmedel i recepten till livsmedel som passar dina behov bäst 🫶 Vad som är bäst för mig/min familj behöver inte vara bäst för dig/din familj 😊

    Kyckling med paprikasås – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Crêpes med skinkstuvning – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Pasta med krämig baconsås – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Trippel onion burger – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Köttgryta med smak av kantarell – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Yoghurtbaguetter – recept finns ▶️▶️ HÄR

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

    Geléhallonpannacotta

    På nyår bestämde vi i familjen att vi detta året ska äta lite mer efterrätter och förrätter på helgerna när det passar och först ut blev denna pannacottan på geléhallon som jag hittade hos Cake by Mary som inspiration inför alla hjärtans dag❤️

    Personligen tyckte jag den var väldigt söt, men ungdomarna gillade den massor och ville gärna ha den fler gånger 😊

    6 port.

    200 g geléhallon
    5 dl vispgrädde
    alt mellangrädde

    Geléhallongelé
    120 g geléhallon
    ½ dl vatten

    Garnering
    vispad grädde
    geléhallon
    strössel

    Häll geléhallon och grädde i kastrull.
    Värm på medelvärme tills allt godis har smält.
    Rör om då och då.
    Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 3h.
    Smält godiset till gelén tillsammans med vatten på medelvärme, och häll försiktigt över pannacottan.
    Ställ i kylen för att stelna.
    Garnera med vispad grädde, geléhallon och vitt strössel.

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

    Kyckling i jordnötssås

    Den här veckan tror jag att jag överträffade mig själv i att leverera riktigt goda matlådor till mig själv för denna vecka och ett fantastisk recept att dela med er 🥰

    4 port.

    700 g kycklinginnerfilé
    salt
    chicken & steak, Santa Maria
    olja/smör
    500 g wokgrönsaker
    ev 1½ tsk vetemjöl
    400 ml kokosmjölk
    2½ msk jordnötssmör
    1 tsk kinesisk soja

    Skär bort den vita senan på innerfiléerna och krydda med salt och chicken & steak kryddan på båda sidor.
    Bryn kycklingen i valfritt matfett så den får fin färg, behöver inte bli genomstekt då den kan gå klart i såsen i slutet.
    Lägg kycklingen åt sidan och stek på wokgrönsakerna i lite matfett i samma panna.
    Strö över lite vetemjöl om du vill ha lite tjockare sås om du t.ex använder lightvarianten av kokosmjölken.
    Häll på kokosmjölk, jordnötssmör och soja och blanda ihop.
    Lägg ner kycklingen i sås och grönsaksblandningen och låt koka 5 min så kycklingen får gå klart.

    Servera med ris eller nudlar.

    Kaloriberäknat recept

    700 g kycklinginnerfilé
    salt
    chicken & steak, Santa Maria
    olja/smör
    500 g wokgrönsaker
    ev 1½ tsk vetemjöl
    400 ml kokosmjölk
    2½ msk jordnötssmör
    1 tsk kinesisk soja

    Kcal: ca 291 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

    Kolhydrater: 9.1 g Protein: 37.7 g Fett: 10.3 g

    Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK