Lövbiffsgryta med heta smaker

Detta är ett recept som funnits sen tidigare här på bloggen, har dock lagat det igen för att testa en vv-variant av receptet och ta lite nya fräscha bilder. Något att testa till söndagsmiddag i helgen!

8 port.

1 kg lövbiff
1 purjolök
1-2 paprikor (beroende på storlek)
3-4 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 tsk basilika
½-2 tsk sambal oelek 
2 msk ajvar relish
2 msk tomatpuré
200 g philadelphiaost
2 tsk kalvfond
4 dl vatten
3 dl grädde
2 dl rött vin
olja + smör

Strimla lövbiff, purjolök och paprika och lägg i en gryta.
Pressa i vitlöken och fräs alltihop i olivolja/smör tills köttet är genomstekt.
Krydda med alla kryddor och rör ner sambal oelek, ajvar relish och tomatpuré.
Rör ner philadelphiaosten och rör tills osten har smält helt.
Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 kg lövbiff (15 SP)
1 purjolök
1-2 paprikor (beroende på storlek)
3-4 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 tsk basilika
½-2 tsk sambal oelek 
2 msk ajvar relish (1 SP)
2 msk tomatpuré
200 g philadelphiaost light (13 SP)
2 tsk kalvfond
4 dl vatten
3 dl gräddmjölk 6% (12 SP)
2 dl rött vin
olja + smör
(lägg till SP för mängden du använder)

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Lövbiffsgryta med heta smaker

  1. Ska nog testa denna till nästa helg men undrar vad du har för styrka på Ajvar när du gör denna? Mild eller stark?

    1. Jag använder den milda, men det är mest för barnens skull då dom inte är så förtjusta i stark mat 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *