Lövbiffsgryta med heta smaker

Detta är ett recept som funnits sen tidigare här på bloggen, har dock lagat det igen för att testa en vv-variant av receptet och ta lite nya fräscha bilder. Något att testa till söndagsmiddag i helgen!

8 port.

1 kg lövbiff
1 purjolök
1-2 paprikor (beroende på storlek)
3-4 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 tsk basilika
½-2 tsk sambal oelek 
2 msk ajvar relish
2 msk tomatpuré
200 g philadelphiaost
2 tsk kalvfond
4 dl vatten
3 dl grädde
2 dl rött vin
olja + smör

Strimla lövbiff, purjolök och paprika och lägg i en gryta.
Pressa i vitlöken och fräs alltihop i olivolja/smör tills köttet är genomstekt.
Krydda med alla kryddor och rör ner sambal oelek, ajvar relish och tomatpuré.
Rör ner philadelphiaosten och rör tills osten har smält helt.
Häll i vatten, grädde, kalvfond och vin och låt grytan puttra på låg värme i ca 15 minuter.
Servera med ris och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 kg lövbiff (15 SP)
1 purjolök
1-2 paprikor (beroende på storlek)
3-4 vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
2 tsk svartpeppar
½ tsk salt
2 tsk basilika
½-2 tsk sambal oelek 
2 msk ajvar relish (1 SP)
2 msk tomatpuré
200 g philadelphiaost light (13 SP)
2 tsk kalvfond
4 dl vatten
3 dl gräddmjölk 6% (12 SP)
2 dl rött vin
olja + smör
(lägg till SP för mängden du använder)

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *