Ostpanerad torsk med basilikasås

Passar på att göra lite reklam för er som bor i och runtomkring Örebro. På fredag 12/10 kommer vi ha 1-års jubileum på Dollarstore i Örebro. Lite extra bra erbjudanden och lite överraskningar som vi i personalen har fixat. Så kom gärna in och handla!

Detta recept är ett gammalt som jag har uppdaterat åt er Viktväktare med smart pointsuträkning. Supergott!

4 port.

ca 600 g torskfilébitar
1 ägg
ca 1 dl ströbröd
½ dl riven parmesanost
salt
peppar
olja/smör

3 morötter
4 vitlöksklyftor
persilja
olja

Basilikasås
3 dl fiskbuljong
1 dl grädde
½ msk citronsaft
1 msk maizena
2 tsk torkad basilika
½ dl riven parmesanost
salt
peppar

Blanda ströbrödet med parmesanosten.
Doppa fisken i äggvispet och sedan i stöbrödsblandningen.
Salta och peppra.

Skala och hyvla morötterna tunt.
Hetta upp oljan i en stekpanna och pressa i vitlöken.
Lägg i morötterna och fräs en kort stund.
Lägg åt sidan och strö lite persilja över.

Koka ihop buljongen, grädden och citronsaften till 5 dl.
Red såsen med lite maizena.
Mixa såsen med basilikan och parmesanosten.
Smaka av med salt och peppar.

Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek torskfilén gyllenbrun på bägge sidor.
Servera med morötterna och kokt potatis.

Viktväktarna Flex

ca 600 g torskfilébitar
1 ägg
ca 1 dl ströbröd (6 SP)
½ dl riven parmesanost (2 SP)
salt
peppar
olja/smör

3 morötter
4 vitlöksklyftor
persilja
olja

Basilikasås
3 dl fiskbuljong
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
½ msk citronsaft
1 msk maizena (1 SP)
2 tsk torkad basilika
½ dl riven parmesanost (2 SP)
salt
peppar

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för den mängden matfett du använder. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *