Omelett med krämig kycklingröra

Innehållet i några av mina lunchlådor denna vecka. Så himla gott!!! Perfekt om man har dagar man vill kunna lägga sina poäng på lite dyrare råvaror.

3 port.

6 ägg
6 msk vatten/grädde/mjölk
salt
peppar
400 g kycklingfilè
1 röd paprika
½-1 gul lök
olja/flytande smör
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm strösocker
2 dl créme fraiche
1 dl majs

Skär kycklingen i tärningar 2×2 cm.
Kärna ur och tärna paprikan.
Ansa och strimla purjolöken.
Stek kycklingen i olja i en stekpanna tills den är genomstekt och har fin färg.
Krydda med Worcestershiresås, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och socker.
Blanda i paprika och lök och stek någon minut.
Rör i créme fraiche och majs.

Vispa ihop ägg och vatten och krydda med salt och peppar.
Stek omeletten i lite matfett tills den är klar.

Lägg omeletten på en tallrik och fördela kycklingröran över halva omeletten, vik över resterande del och servera med en blandad grönsallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

6 ägg
6 msk vatten
salt
peppar
400 g kycklingfilè
1 röd paprika
½-1 gul lök
olja/flytande smör (lägg till SP för mängden du använder)
2 tsk Worcestershiresås
1 tsk mald spiskummin
1 tsk oregano
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm strösocker
2 dl créme fraiche 8%/Salakis turkisk yoghurt 0% (5 SP)
1 dl majs

Totalt blir det 2 SP/port. Tänk på att röra ner den turkiska yoghurten i slutet så den ej börjar koka.

TIPS! Vill man kan man även strö lite riven ost över omeletten strax innan den är klar, lägg till SP för mängden ost i så fall.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat/bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *