Morotskakegröt

Den här frukosten testade jag i förra veckan och gud så gott det var! Kände att detta måste jag dela med mig utav snarast. Toppa din gröt med valfria tillbehör, jag tog kvarg, men det går ju även bra med mjölk.

1 port.

1 dl havregryn
2½ dl vatten
salt
1 riven morot, ca 1 dl
1 tsk kanel
1-2 krm torkad ingefära
1 krm vaniljpulver
1 banan, mosad

Koka upp samtliga ingredienser.
Låt småputtra ett par minuter.

Servera med valfri topping!

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 dl havregryn (4 SP)
2½ dl vatten
salt
1 riven morot, ca 1 dl
1 tsk kanel
1-2 krm tttorkad ingefära
1 krm vaniljpulver
1 banan, mosad

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehören.

Min portion med gröt, vaniljkvarg, blåbär, ägg och vattenmelon blev 5 SP.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Morotskakegröt

  1. Det blev väldigt gott. Smakar helt annorlunda mot vanlig gröt. Kommer göras fler gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *