När vi hade vänner på middag för två helger sen så fixade jag denna enkla dessert. Pannacotta av alla dess slag är så tacksamt!
200 g havre hobnobs kakor
50 g smör
3 gelatinblad
6 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1½-2 dl fast jordgubbssylt
Mixa kexen till ett fint smul i en mixer eller matberedare.
Smält smöret och blanda ihop med kexsmulet till en formbar massa.
Tryck ut kexmassan i pajformen, även upp på kanterna och låt stå i kylskåpet medan du gör pannacottafyllningen.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 10 min.
Koka upp vispgrädde och vaniljsocker i en kastrull i ca ½ min.
Blanda ner jordgubbssylten.
Låt pannacottan svalna lite innan du häller upp den i pajskalet.
Låt pajen stå i kylskåpet tills fyllningen stelnat helt och hållet, ca 4-6 tim.
Dekorera med jordgubbar, yoghurtdoppade frystorkade jordgubbar, kaksmulor eller annan valfri dekoration.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2186-01-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2191-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/08/DSC_2188-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK