Minisemlor

Semmeldagen är här och här kommer mina små söta minisemlor som passar oss Viktväktare perfekt utan att behöva anstränga oss allt för mycket med att planera in eller att behöva använda hela veckobonusen för den delen 🥰 Dom som tycker dom är för små får helt enkelt ta flera!

30-40 st

75 g smör
2½ dl mjölk
25 g jäst
¾ dl socker
1 krm salt
1 ägg
½ msk mald kardemumma
1½ tsk bakpulver
7-8 dl vetemjöl

Fyllning
150 g riven mandelmassa
ca 1 dl grädde
2 tsk vaniljsocker
1 krm vaniljpulver
en del av inkråmet från bullarna
ca 4 dl vispgrädde

Pensling & garnering
1 ägg
florsocker

Smält smöret.
Häll i mjölken och värm till 37°C.
Finfördela jästen i en bunke och lös upp den med degspadet.
Tillsätt socker, salt, ägg, kardemumma, bakpulver och mjöl, lite i taget.
Arbeta ihop allt till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 40 min.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och forma 35–40 runda bullar.
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med ägg och grädda dem mitt i ugnen i 8–10 min.
Låt bullarna kallna under bakduk.

Skär ett lock på varje bulle med en vass kniv.
Gröp ur lite av inkråmet i bullen, spara till fyllningen.
Blanda mandelmassa, grädde, vaniljsocker, vaniljpulver och inkråmet från bullarna till en krämig fyllning och fyll bullarna med den.
Använd gärna en stavmixer när du blandar så blir det en fin och slät fyllning.
Vispa grädden och spritsa den på bullen.
Lägg på locket och pudra över florsocker.

Viktväktarna PersonligaPoints

75 g smör *
2½ dl mjölk 1,5 %
*
25 g jäst *
¾ dl socker/lättströ (hälften/hälften) *
1 krm salt
1 ägg
½ msk mald kardemumma
1½ tsk bakpulver
7-8 dl vetemjöl *
150 g riven mandelmassa *
ca 1 dl matlagningsgrädde 13%/vatten (hälften/hälften) *
2 tsk vaniljsocker *
1 krm vaniljpulver
en del av inkråmet från bullarna
ca 4 dl vispgrädde 40%/mellangrädde 27% (hälften/hälften)*
1 ägg
florsocker

Totalt blir det 6PP/st.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 127 kcal/st.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.