Mazarinkaka med jordgubb

Ännu en gång har mina arbetskollegor fått sig lite gofika på jobbet 🙂

Vill man hellre göra vanliga mazariner i aluminiumformar så grädda dom i 200°C i ca 15-20 min.

12–14 bitar

Mördeg
5 dl vetemjöl
200 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker

jordgubbssylt

Mazarinfyllning
200 g mandelmassa
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg

Glasyr
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4–5 tsk vatten

Nyp ihop alla ingredienserna till mördegen eller kör dem snabbt i en hushållsmaskin.
Ställ degen i kylen i 15–30 min.

Sätt ugnen på 180°C.
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23–24 cm i diameter klädd med bakplåtspapper i botten.
Degen ska sticka upp några centimeter på kanterna.
Bred ut ett lager med jordgubbssylt i botten av kakan på mördegen.

Vispa ihop riven mandelmassa och smör med en elvisp i en bunke.
Tillsätt äggen och fortsätt vispa till en slät massa.
Bred ut mazarinfyllningen ovanpå jordgubbssylten.
Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min.
Låt den kallna helt i formen.

Blanda florsocker, vaniljsocker och vatten till en bredbar glasyr.
Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.
Bred ut glasyren på kakan.
Låt den stelna i kylen.
Om man vill kan man färga hälften av glasyren rosa och göra ett ringlande mönster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *