6 port.
700 g färs
1 gul lök
ca 200 g champinjoner
2 tsk garlic pasta (Santa Maria)
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
salt
peppar
Börja med att skiva/dela svampen i mindre bitar, fräs den i lite smör och lägg den åt sidan när den är klar.
Bryn färsen i smör och tillsätt finhackad lök mot slutet och låt den bryna med en stund.
Häll tillbaka svampen i pannan med färsen och tillsätt vitlökspastan, krossade tomater och vatten.
Krydda med salt och peppa.
Låt allt koka upp och låt det sedan stå och sjuda i 10-15 min tills köttfärssåsen får rätt konsistens.
Servera med pasta och parmesanost.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
700 g nötfärs 5% (15 SP)
1 gul lök
ca 200 g champinjoner
2 tsk garlic pasta (Santa Maria) (1 SP)
1 burk krossade tomater
4 dl vatten
salt
peppar
1½ msk parmesan (1 SP)
Totalt blir det 3 SP/port. Lägg ev till SP för matfett som används vid stekningen av maten. Lägg till SP för pasta.