Lövbiffsgryta med turkisk youghurt

Lövbiffsgryta med turkisk youghurt

6 port

3 dl turkisk yoghurt
1½ msk olja
600 g lövbiff
2 st gula lökar
3 tsk mjöl
3 dl vatten
1½ dl syltlök
3 msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
salt
peppar

Fintärna den gula löken. 
Skär lövbiffen i 1 cm breda strimlor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet. 

Flytta köttet till en gryta.
Bryn den tärnade löken i samma panna. 
Strö över mjölet och fortsätt steka en kort stund. 
Häll löken över köttet och fyll på med vatten.
Koka upp under omrörning.

 Tillsätt senap, soja, buljongtäringen och syltlöken.
 Låt sjuda under omrörning i ca 20 minuter, beroende på köttets kvalité.
Rör i yoghurten i grytan och smaka av med salt och peppar.
 Hetta upp igen, men låt inte koka mera.

Servera med ris, pasta eller pressad potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *