Lövbiffsgryta med turkisk youghurt

Älskar köttgrytor och framför allt med lövbiff, blir å mört och gott. Som Viktväktare är nötkött utan fett ett bra protein att välja i maträtter då det är väldigt poängsnålt vilket gör att man kan äta en större portion om man kräver det utan att poängen drar iväg.

6 port.

700 g lövbiff
2 st gula lökar
olja
1 msk mjöl
3 dl vatten
1½ dl syltlök
2-3 msk fransk senap
3 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
3 dl turkisk yoghurt
salt
peppar

Finhacka den gula löken. 
Skär lövbiffen i 1 cm breda strimlor.
Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn köttet snabbt i rätt het panna. 
Flytta köttet till en gryta.
Bryn den tärnade löken i samma panna, men på lägre värme. 
Strö över mjölet och fortsätt steka en kort stund. 
Häll löken över köttet och fyll på med vatten.
Koka upp under omrörning.
 Tillsätt senap, soja, buljongtärningen och syltlöken.
 Låt sjuda under omrörning i ca 20 min.
Rör i yoghurten i grytan och smaka av med salt och peppar.
 Hetta upp igen, men låt inte koka mera.

Servera med ris, pasta eller pressad potatis.

Viktväktarna Points

700 g lövbiff *
2 st gula lökar
olja (lägg till points för mängden du använder)
1 msk mjöl *
3 dl vatten
1½ dl syltlök *
2-3 msk fransk senap *
3 msk kinesisk soja *
1 köttbuljongtärning *
3 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
salt
peppar

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 201 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *