Kräftpasta

Enkelt recept som ändå känns lite lyxigare med kräftstjärtarna.

6 port.

2 burkar kräftstjärtar
1 ask Kavli kräft/räkost
1 dl grädde
2 dl crème fraiche
dill
salt
peppar

Rör ihop mjukost, grädde och crème fraiche i en panna och låt det koka upp.
Blanda i valfri mängd dill och smaka av med salt och peppar.
Rör ner kräftstjärtarna och blanda ner den kokta pastan och blanda alltihop.

Spara ev några kräftstjärtar som dekorering när du serverar.
Servera med valfria grönsaker vid sidan av.

Viktväktarna Points

2 burkar kräftstjärtar
1 ask Kavli kräft/räkost, 400 g *
½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl pastavatten
2 dl Larsa/Salakis 0%
dill
salt
peppar

Totalt för pastasåsen blir det 6P/port. Lägg till points för valfri mängd pasta.

Tänk på att såsen ej får koka mer när u rör i Larsa/Salakis i såsen, finns risk att den kan skära sig. Så tillsätt den ihop med kräftstjärtar och pasta och blanda väl med dom övriga varma ingredienserna.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kräftpasta”

  1. Jag måste få fråga… Följer några matbloggare och har märkt att många lägger upp 4-5 bilder på det som lagas. Varför? Jag kan tycka att det räcker med 1-2 bilder/ kaka eller maträtt. Tycker det blir lite jobbigt att scrolla ner för att komma till själva receptet. Men det finns kanske en anledning till varför det är så många bilder och då vill jag gärna veta varför – man lär sig så länge man frågar!

    1. Ja du Lena, har inget bra svar att ge dig där mer än att man vill ju sälja in sina kreationer till sina följare och själv gillar jag att fota så det brukar bli en del foton per recept och sen väljer jag ut dom jag är mest nöjd med. Personligen tycker jag det blir så stelt med bara 1 bild per recept, men de tär min åsikt.

      God fortsättning & Gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *