4 port.
500 g fläskkött, jag tog fläskfilé
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
2½ dl grädde
½ tsk salt
1 krm peppar
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl lingonsylt
maizena el. 1 msk vatten + 1 msk vetemjöl
Strimla köttet.
Blanda den med soja och kalvfond i en gryta.
Fräs några minuter under omrörning.
Blanda samman grädde, salt, peppar, lingonsylt och ingefära.
Rör ner det i grytan.
Låt grytan koka på svag värme under lock ca 15-20 minuter.
Rör i maizena till önskad tjocklek på såsen eller blanda mjölet med vatten och rör ner det i grytan.
Låt det puttra några minuter.
Smaka av och tillsätt ev. mer salt och peppar.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g fläskkött, jag tog fläskfilé (8 SP)
1 msk kinesisk soja
2 msk kalvfond
1½ dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
½ tsk salt
1 krm peppar
1 tsk riven färsk ingefära
1 dl lingonsylt, lättsockrad (9 SP)
maizena el. 1 msk vatten + 1 msk vetemjöl (1 SP)
Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till ev. SP för det fett du steker köttet i.
Lägg till SP för tillbehör.
Det ser jättegott ut, ett recept jag gärna lånar.?
Tack snälla 🙂 Det får du så gärna! Trevlig helg 🙂