25 g jäst
3 dl kall mjölk
¾ dl strösocker
2 ägg
150 g mjukt smör
½ tsk salt
ca 1 liter vetemjöl special
Vaniljkräm
1½ dl mjölk
1½ dl grädde
2 äggulor
3 msk socker
½ vaniljstång
1½ msk Maizena majsstärkelse
Fyllning
100 g mjukt smör
1 dl socker
2 tsk kanel
Pensling & garnering
1 ägg
pärlsocker
Lös upp jästen i mjölken och tillsätt resten av ingredienserna.
Arbeta till en smidig deg i maskin under ca 10 minuter.
Strö mjöl på ytan och låt jäsa övertäckt i 45-60 minuter.
Gör under tiden vaniljkrämen.
Skrapa fröna ur vaniljstången.
Sjud samtliga ingredienser till en tjock kräm i en kastrull, under vispning.
Låt svalna och plocka upp vaniljstången.
Blanda smör, socker och kanel krämigt.
Dela vetedegen i två delar.
Tryck ut ena degen till en botten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, eller i en lite mindre form, klädd med bakplåtspapper.
Bred vaniljkrämen över degen.
Kavla ut den andra degen till en rektangel, bred på kanelsmöret och rulla ihop som en rulltårta.
Skär degen i 16- 24 bitar och placera bullarna med snittytan uppåt på vaniljkrämen.
Jäs under duk i ca 60 minuter.
Sätt ugnen på 175° varmluft eller 200° vanlig ugnsvärme.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter eller tills bullarna har vacker färg.
Låt svalna och skär i rutor.
Har ju inte bakat dessa själv, men har ju fått smaka dina och dom är så goda?
Visst var dom, svårt att låta bli att ta fler 😉
Hej,
Vet du om det funkar att frysa ner ”bullkakan”? Sonen har önskat dem till förskoleavslutningen och hade varit fint om det gick att förbereda ett par dagar i förväg.
Tacksam för svar 🙂
/AK
Absolut, det går jättebra 🙂
Kram Therése