Fläskfilé & ugnsstekt potatis

6 port.

ca 1,2 kg potatis
rapsolja
flytande smör
flingsalt
valfri krydda (tog timjan denna gång)

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela den i klyftor, skivor eller bitar.
Lägg ner den delade potatisen i en rymlig skål eller en plastpåse och häll på olja och smör.
Blanda runt ordentligt så all potatis täcks av olja/smör.
Häll ut potatisen på en plåt med bakplåtspapper.
Krydda med flingsalt och torkad timjan.
Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 45 min, blanda runt potatisen en eller ett par gånger under tiden så den får färg runt om.

ca 900 g fläskfilé
salt
peppar
valfri krydda (den här gången blev det torkad timjan)
smör

Putsa köttet och skär köttet i skivor.
Krydda köttet med salt, peppar och timjan på båda sidor.
Smält smör i en stekpanna och stek köttet på bägge sidor.

Servera köttet ihop med potatisen, en kall sås t.ex beasås och sen en blandad sallad och kanske även ett gott bröd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *