Kycklingwok med cashew

Något vi har fastnat lite mer för här hemma är att wokad mat. Så enkelt och man kan ta lite vad man känner för och har hemma. Detta receptet kommer från Viktväktarnas receptsida.

4 port.

3 st kycklingfiléer
1 tsk malen ingefära
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
2 msk japansk soja
20 st cashewnötter
1 broccolistånd
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
1 liten burk bambuskott
1 tsk potatismjöl
2½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning/fond)
salt
peppar

Ansa, hacka och strimla grönsaker.
Rosta cashewnötterna i en torr stekpanna.
Blanda strimlad kyckling med ingefära, vitlök, olja och 1 msk soja.
Bryn under omrörning.
Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs broccoli, lök, paprika, selleri och morot under omrörning i ett par minuter.
Tillsätt kyckling och bambuskott och fräs 1-2 minuter.
Blanda potatismjölet med buljong och häll det i woken och 1 msk soja.
Rör om såsen, sjud upp och låt tjockna.
Tillsätt nötter och smaka av med salt och peppar.
Servera genast med ris eller nudlar.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

3 st kycklingfiléer
1 tsk malen ingefära
1-2 vitlöksklyftor
olivolja (lägg till SP för den mängd du använder)
2 msk japansk soja
20 st cashewnötter (4 SP)
1 broccolistånd
1 gul lök
1 röd paprika
1 morot
1 liten burk bambuskott
1 tsk potatismjöl
2½ dl kycklingbuljong (vatten + tärning/fond)
salt
peppar

Totalt blir det 1 SP/port. Lägg till SP för ris eller nudlar.

Min port blev 5 SP totalt med 113 g kokta risnudlar.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *