Plopp-kexchoklad kladdkaka

Vill få tillbaka dagsljuset! Är så svårt att ta fina bilder när det alltid är mörkt när man är hemma. Ogillar denna årstid! Ni får hålla till godo med det som blir. Denna smarriga kladdkaka gick åt på en gång, mina kollegor blev väldigt glupska!

150 g smör
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl socker
2 dl vetemjöl special
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
150 g Plopp kexchoklad
1 krm salt
1 nypa flingsalt

Ploppfluff
180 g plopp
3 dl grädde

50 g Plopp kexchoklad

Börja med att förbereda fluffen minst 6 tim innan kladdkakan ska dekoreras, gärna dagen innan.
Smält chokladen, hackad i mindre bitar, i grädden, får absolut inte börja koka.
Rör runt tills all choklad har smält.
Häll upp i burk, låt svalna och ställ i kylen.

Sätt ugnen på 175°C.
Smöra och bröa en springform (ca 20 cm i diam) med smör , vetemjöl och vaniljsocker.

Smält smöret i en kastrull.
Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, (ej flingsaltet).
Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen.
Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet.
Häll upp hälften av smeten i formen.
Bryt Plopp-bitarna i delar och fördela ut över smeten.
Strö över lite flingsalt och fyll sedan upp med resterande del av smeten.
Sätt in formen i ugnen i 19-20 min (beroende på ugn), ta ut och låt svalna.

Vispa fluffen försiktigt tills den blir lagom tjock att spritsa (eller annars kan man bre ut den över kladdkakan).

Spritsa fluffen över kladdkakan.
Strö hackad plopp över.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *