Kycklingmarinad

Testade nyligen ett marinadrecept från Dansukker när vi skulle grilla kyckling. Bytte dock ut ett par av råvarorna mot sånt som fanns hemma. Hela familjen gillade smaken så den kommer användas fler gånger. Till kycklingen åt vi ugnsstekt potatis och beasås.

4-6 port.

1 kg kycklingfilé

½ dl muscovadosirap
2 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
4 msk olivolja
2 tsk paprikapulver
2-4 vitlöksklyftor
chiliflakes
1 krm svartpeppar

Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg kycklingfiléerna i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
Skaka om så att kycklingdelarna täcks av marinaden.
Låt ligga i kylskåp ett par timmar.
Skaka om påsen då och då under tiden kycklingen marineras.

Viktväktarna Flex

½ dl muscovadosirap (13 SP)
2 msk dijonsenap (1 SP)
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
4 msk olivolja (16 SP)
2 tsk paprikapulver
2-4 vitlöksklyftor
chiliflakes
1 krm svartpeppar

Själva marinaden blir 5 SP/port om man delar den på 6 port., men eftersom man inte “äter” upp all marinad skulle jag räkna med att det blir 1-2 SP/port.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *