Denna vecka är det dags för mig att strama åt energiintaget lite och köra i kaloriunderskott. Men då vill man ju kunna äta så mycket som möjligt såklart, speciellt om man gillar att ha lite volym på sina portioner. Så min kebabgryta på kycklingkebab passar perfekt för att få vara med i veckans matlådor. Så gott, ni bara måste testa!
6 port.
1 förp. fryst kycklingkebab, tex Kronfågel eller Eldorado
smör/olja
1 stor röd lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 tsk kebabkrydda
1½ tsk paprikapulver
salt
Skär/hacka löken i valfri storlek.
Stek kebabköttet i matfett tills det är genomstekt, lägg över i en gryta.
Sänk värmen och stek löken tills den är mjuk och lägg i grytan.
Pressa i vitlöken och häll i dom krossade tomaterna.
Häll på valfri mängd vatten, tills det är lagom mycket sås.
Smula ner hönsbuljongtärningarna och ha i kryddorna.
Låt grytan stå och småputtra 5-10 min.
Smaka av och ha i mer kryddor om det behövs.
Servera med ris, en klick yoghurt/crème fraiche och en sallad.
Kalorisnålare alternativ
Anpassa ev portionsstorleken och byt ev ut riset mot annat tillbehör. I övrigt följ receptet 👌
Min portion landade på ca 346 kcal exkl tillsatt matfett.
Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK