6 port.
4 kycklingfiléer
5 dl vatten
1 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 purjolök
1 röd paprika
1 bukett broccoli
2 dl crème fraiche
2½ dl matlagningsgrädde
4 msk mango chutney
maizena
Strimla kycklingen.
Fräs den, purjolöken, paprikan och broccolin.
Tillsätt vatten, soja, buljongtärning.
Koka i ca 20 min.
Häll på crème fraiche, grädde, chutney och sambal oelek.
Låt puttra 5-10 min.
Rör i lite maizena och du vill ha en tjockare sås.
För lite krispigare grönsaker så tillsätt dom efter att du rört i crème fraiche och grädde.

Viktväktarna Flex
4 kycklingfiléer
6 dl vatten
1 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 hönsbuljongtärningar
1 purjolök
1 röd paprika
1 bukett broccoli
2 dl crème fraiche 5% (7 SP)
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
4 msk mango chutney (7 SP)
1½ msk maizena (1 SP)
Totalt blir det 5 SP/port. Lägg ev till SP för matfett och för tillbehör som tex ris. Servera med valfria grönsaker.


