Kyckling med crème fraiche & chilisås

Ett kycklingrecept som hängt med sen 2016 men som kändes lite utanför då det inte var anpassat efter hur jag lagar maten nu för tiden. Passar perfekt som vardagsmiddag eller kanske rent av till matlådan 🥰

4 port.

3-4 st kycklingfiléer
smör
salt
peppar
piffi allkrydda
curry
1½ dl grädde
2½ dl crème fraiche
1 msk ostronsås
1 dl chilisås
1 dl riven ost

Skär kycklingfilèn i stavar eller kuber.
Bryn dem med smöret tills de fått fin färg.
Krydda med salt, peppar, piffi allkrydda och curry.
Lägg de sedan i en ugnsfast form.
Blanda grädde, crème fraiche, chilisås och ostronsåsen.
Häll blandningen över kycklingen.
Strö den rivna osten över.
Grädda i 200º ca 20 min.
Servera med ris och grönsaker.

Viktväktarna PersonligaPoints

3-4 st kycklingfiléer
smör (lägg till PP för mängden du använder)
salt
peppar
piffi allkrydda
curry
2 dl matlagningsgrädde 13% *
4 dl crème fraiche 8% *
1½ msk ostronsås
1½ dl chilisås *
1½ dl riven ost 12%
*

Totalt blir det 8 PP/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: 299 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Kyckling med crème fraiche & chilisås

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.