Kyckling med cidersås
6 port
700 g kyckling
smör
salt
peppar
2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple (el. ½ stort)
smör
6 dl äpplecider
4 dl sky + vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl grädde
maizena
Putsa filéerna och skär dom i mindre bitar och bryn dem i smör.
Salta och peppra.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Skala, kärna ur och finhacka äppelhalvan.
Stek allt i smör i en traktörpanna.
Häll på cider och låt koka ihop 5 min.
Sila av skyn.
Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 4 dl om det behövs.
Vispa ner detta plus buljong och grädde i pannan.
Låt sjuda några min.
Red av maizena till önskad konsistens på såsen.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg den brynta kycklingen i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.
Servera med ugnsstekt potatis, blandad sallad och hembakade baguetter.