Kyckling med cidersås

Kyckling med cidersås

6 port

700 g kyckling
smör
salt 
peppar

2 scharlottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 litet äpple (el. ½ stort)
smör
6 dl äpplecider

4 dl sky + vatten
2 kycklingbuljongtärningar
4 dl grädde
maizena

Putsa filéerna och skär dom i mindre bitar och bryn dem i smör. 
Salta och peppra.

Skala och finhacka lök och vitlök. 
Skala, kärna ur och finhacka äppelhalvan. 
Stek allt i smör i en traktörpanna. 
Häll på cider och låt koka ihop 5 min. 
Sila av skyn.
Mät upp stekskyn och fyll på med vatten till 4 dl om det behövs.
 Vispa ner detta plus buljong och grädde i pannan. 
Låt sjuda några min.
Red av maizena till önskad konsistens på såsen.
  Smaka av med salt och peppar.
 Lägg den brynta kycklingen i såsen och låt puttra tills de är genomstekta.

Servera med ugnsstekt potatis, blandad sallad och hembakade baguetter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *