Krämig kycklinggryta med champinjoner

Ledig helg och vila står inte högst upp på listan tyvärr. Blir istället fix med nya trädgårdsblommor, altanfix och städning på schemat. Men sånt ger kanske i slutändan mer energi när man har en trevlig plats att kunna återhämta sig på.

Ha en fin lördagskväll allihop!

4 port.

450 g kycklinglårfilé/kycklingfilé
250 g champinjoner
smör
2 dl crème fraiche franska örter
1 msk kycklingfond
½ msk kinesisk soja
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar.
Dela svampen i valfria bitar/skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna.
Stek kycklingen på hög värme 3-4 min.
Tillsätt svamp.
Stek ytterligare 2-3 min.
Rör ner crème fraiche, fond, soja och vatten och sjud 2-3 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Viktväktarna Points

450 g kycklinglårfilé (fett bortskuret)/kycklingfilé */-
250 g champinjoner
smör (lägg till points för mängden som används)
2 dl crème fraiche franska örter *
1 msk kycklingfond
½ msk kinesisk soja
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Totalt blir det 8P/port, lägg till points för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker. Använder man kycklingfilé istället blir det 3P/port.

TIPS! Byt ut kycklingen mot quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 207 kcal/port exkl matfett, ris och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *