Krämig kycklinggratäng med pasta & ajvar relish

Vägdag imorgon igen, tror inte denna vecka kommer bli något bra den heller tyvärr. Oblansen kvarstår. Tur man är envis och fortsätter ändå, för eller senare så släpper det. Måste få till mera vardagsmotion, men vissa dagar vill inte kroppen helt enkelt, så då är det bara att lyssna, man är ju inte 25 längre!

En gratäng som jag svände ihop på sånt som fanns hemma till lunchlådor till jobbet.

4-6 port.

250 g pasta, gärna fullkorn
400 g kycklingfilé
1 gul lök
250 g körsbärstomater
2½ dl grädde
1½ dl ajvar relish
1 klyfta vitlök
torkade eller färska örter
salt
peppar
1 dl parmesanost, riven

Koka pastan, men något underkokt så den får gå klart i ugnen sedan.
Strimla kycklingen, skiva löken och dela tomaterna på mitten.
Häll av nästan allt pastavatten, men lämna ca 2 dl i botten på kastrullen.
Häll över grädde, ajvar, lägg ner löken, kycklingen och tomaterna.
Pressa ner en vitlöksklyfta och krydda med örter, salt och peppar.
Blanda om och häll sedan över i en ugnsform.
Riv över parmesanosten och gratinera i ugnen på ca 200°C i 30-35 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

250 g pasta, gärna fullkorn (24 SP)
400 g kycklingfilé
1 gul lök
250 g körsbärstomater
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
1½ dl ajvar relish (5 SP)
1 klyfta vitlök
torkade eller färska örter
salt
peppar
1 dl parmesanost, riven
(5 SP)

Totalt blir det 7 SP/port om man delar den på 6 port (11 SP/port om man delar på 4 port). Lägg till SP för matfettet som används till formen. Servera rätten med en blandad sallad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *