Mexikanskt ris

Ledig helg! En helg utan planer, ungarna får göra det som faller dom in och en annan bara är. Har passat på att gå igenom mina osorterade Smakboxar nere i matkällaren och hittat en massa godsaker som jag glömt att jag fått. Nu ska här skapas nya recept! Kvällen spenderas nog framför TV och plöja igenom ett par avsnitt av nån serie.

Här är ett exempel på vad man kan få i sin Smakbox som prenumerant. En förp. expressris från Uncle Ben´s. Går snabbt att tillaga i kastrull eller i micron och finns i olika smaker. Du kan läsa mer om dom HÄR

2 port.

1 förp. Uncle Ben´s medelhavsris

2 kycklingfiléer
valfria kryddor

½ dl Larsa grekisk yoghurt 0%
½ dl naturell yoghurt 0.5%
1 msk sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen.
Ställ den kallt till servering.

Krydda kycklingfiléen med valfri krydda.
Stek kycklingen i lite matfett tills den är klar.

Följ anvisningarna på förpackningen till riset.

Servera riset med kycklingfilé, kall sås och med valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 förp. Uncle Ben´s medelhavsris (12 SP)
2 kycklingfiléer
valfria kryddor
½ dl Larsa grekisk yoghurt 0%
½ dl naturell yoghurt 0.5%
1 msk sweet chilisås (2 SP)
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett vid stekning av kycklingen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *