Krämig chilikorv

När man har brist på inspiration är det ju perfekt att man har ett helt arkiv med recept man testat genom åren som matbloggare att ta till. Denna pastarätt är så grymt god och går snabbt att laga!

4 port.

400 g korv i strimlor/slantar/bitar
1 stor gul lök
olja
salt
½ tsk cayennepeppar
1 tsk spiskummin
2 dl crème fraiche
1½ msk tomatpuré
1½ msk chilisås
1 dl vatten

Bryn korven och löken i omgångar i oljan.
Krydda med salt, cayennepeppar och spiskummin.
Blanda crème fraichen med tomatpurén, chilisås och vattnet. 
Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter.
Smaka av.
Servera till pasta och valfria grönsaker.

Vill man och gillar chili kan man även tillsätta en röd chili i grytan för lite extra chilismak.

Kalorisnålare alternativ

Välj en magrare korv, t.ex kycklingkorv eller korven från Maträtt och en crème fraiche med lägre fetthalt. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *