Köttgryta med bacon & timjan

Älskar smaken av bacon i grytor, så gott! Perfekt som en söndagsrätt 👌

4 port.

500 g grytbitar av nötkött
1 pkt bacon
2 st morötter
1 gul lök
vatten
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 dl grädde
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Bryn först bacon och lägg över i en gryta.
Bryn kött, lök och morötter.
Vispa ur stekpannan med vatten och häll över i grytan, vattnet ska täcka köttet i grytan.
Tillsätt senap och tomatpuré samt krydda.
Koka i 1-2 timmar och tillsätt därefter grädde och crème fraiche och koka ytterligare ca 15 min.
Servera med ris eller potatis och ev. kokt broccoli.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötkött, tex fransyska (10 SP)
1 pkt bacon, avrunnet (8 SP)
2 st morötter
1 gul lök
vatten
1 msk dijonsenap
1 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
1 dl crème fraiche 8% (5 SP)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
ev. broccoli

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg ev till SP för mängden matfett vid stekningen. Lägg till SP för valfri mängd ris.

TIPS! Byt till kycklingbacon istället, så blir det 6 SP/port.

Kcal: ca 299 kcal/port exkl tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Köttgryta med bacon & timjan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *