Köttfärssoppa

6 port.

400 g köttfärs
2 l vatten
2 tärningar köttbuljong
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 potatisar
1½ paprika
4 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar

Bryn färsen i en stekpanna. 
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull.
När färsen är färdig brynt tillsätt den och de skurna grönsakerna och potatisen i kastrullen.
Tillsätt tomatpuré och krydda och låt koka i 20 min.
Servera soppan tillsammans med ett gott bröd.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g nötfärs 5% *
2 l vatten
2 tärningar köttbuljong *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
8 potatisar à 90 g
1½ paprika
4 msk tomatpuré
oregano
curry
salt
peppar

Totalt blir det 2 PP/port. Lägg till PP för valfritt bröd om du äter det till soppan.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *