Köttfärssoppa med rotfrukter

4 port.

300 g blandade rotfrukter (t.ex. kålrot, rotselleri och morot)
1 gul lök
400 g nötfärs
2 msk tomatpuré
2 msk vanlig senap
2 tsk torkad persilja
1 lagerblad
1 l köttbuljong (vatten + tärning/fond)
1 msk kinesisk soja
salt
vitpeppar

Riv rotfrukterna grovt.
Finhacka löken.

Hetta upp smör i en stor kastrull och bryn färsen.
Tillsätt löken och rotfrukterna och låt den mjukna innan du tillsätter tomatpuré, senap, torkad persilja och lagerblad.
Häll på buljongen och låt puttra i ca 15 min.

Smaka av med soja, salt och peppar.

Servera med ett gott bröd.

kottfarssoppa-med-rotfrukter-2

Viktväktarna Points

300 g blandade rotfrukter (t.ex. kålrot, rotselleri och morot)
1 gul lök
400 g nötfärs 5% *
2 msk tomatpuré
2 msk vanlig senap *
2 tsk torkad persilja
1 lagerblad
1 l köttbuljong (vatten + 2 tärning/3 msk fond) *
1 msk kinesisk soja
salt
vitpeppar

Totalt 4P/port.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *