Lyxig kladdkaka

DSC_0733

Lyxig kladdkaka

4½ dl strösocker
1¼ dl kakao
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg
200 g smör, smält
½ tsk salt

150 g stora marshmallows, klippta på hälften
1 burk karameliserad mjölk/dulce de leche

Mjölkchokladganache
250 g mjölkchoklad (jag tog den med jordgubbscrisp)
1¼ dl vispgrädde

Börja med att sätta ugnen på 160°C och klä en långpanna (30×30 cm) med bakplåtspapper.
Blanda strösocker, kakao, vaniljsocker och vetemjöl i en bunke.
Knäck i äggen och rör om, nu blir smeten väldigt tjock.
Häll ner det avsvalanade, smälta smöret och rör ihop en jämn smet.
Tillsätt saltet och rör ihop smeten.
Bred ut smeten i långpannan.
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, kanterna ska vara fasta och mitten ska vara lite kladdig när kakan är klar.
Låt ugnen vara på.

Strö över alla marshmallows och ställ in kakan högt uppe i ugnen i ett par minuter.
Marshmallows ska smälta men ej få färg.
Tag ut ur ugnen och låt svalna en aning.
Bred på kolakrämen och låt svalna helt.
Gör chokladganache genom att värma grädden i en kastrull, rör sedan ner chokladen och rör om till en jämn smet.
Häll ganachen över kolaktäcket, ställ i kylskåpet och låt stelna.

DSC_0727

 

DSC_0730

Receptet kommer från Fridas bakblogg

En kommentar till “Lyxig kladdkaka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *