Köttfärssås med chilipeppar

Denna rätt utgick jag ifrån en påse med hemgjord chilipeppar som jag fått av min matlagningsintresserade granne! Hur kul är det inte att få såna små presenter? Perfekt för oss matnördar!

6 port.

600 g färs
1 burk coctailtomater i tomatsås
vatten
1 msk lökpulver
1 msk basilika
salt
peppar
hemgjord chilikrydda
2½ dl crème fraiche

Bryn färsen i en panna i lite matfett.
Häll på tomaterna och späd med vatten tills köttfärsen börjar bli lite ”såsig”.
Krydda med lökpulver, basilika, chilikrydda, salt och peppar.
Låt köttfärssåsen stå och småkoka under tiden pastan kokar, ca 5-10 min.
Rör ner crème fraiche, smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Servera med pasta och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g nötfärs 5% (13 SP)
1 burk coctailtomater i tomatsås
vatten
1 msk lökpulver
1 msk basilika
salt
peppar
hemgjord chilikrydda
2½ dl crème fraiche
(13 SP)

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för pastan.

Byt till quornfärs istället så blir det 2 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *