En snabb och enkel vardagsrätt som uppskattas av hela familjen! I samarbete med Smakbox har jag fått prova en pasta från Barilla som heter Papiri, passade perfekt till denna rätt 😊
6 port.
600 g färs
1 gul lök
1 pkt Kelda fyra ostar
1 msk kalvfond
2 dl grädde/pastavatten
soja
Stek färs och finhackad lök i smör i en stekpanna.
När färsen är klar häll i ostsåsen, fonden och grädden, låt det sjuda upp.
Droppa i lite soja för att få lite färg på såsen.
Låt såsen stå och småsjuda i ca 5 min.
Servera med kokt pasta.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2017/07/DSC_5548-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
1 gul lök
1 pkt Kelda fyra ostar *
1 msk kalvfond
1½ dl pastavatten
½ dl matlagningsgrädde 13% *
soja
Totalt blir det 7P/port exkl tillsatt matfett och pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 235 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2017/07/DSC_5551-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2017/07/DSC_5547-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2017/07/DSC_5544-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK