6 port.
3½ dl ris (okokt)
500 g färs
3 msk köttfond
salt
paprikapulver
cayennepeppar
chilipulver
spiskummin
4 dl grönsaksmix (ärtor, majs och paprika)
Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
Stek färsen i smör och tillsätt fond och kryddor.
Smaka av.
När riset är klart så häll i det i köttfärsen tillsammans med grönsaksmixen.
Kall chilisås
2 dl crème fraiche
½ dl chilisås
pepparmix
Rör ihop alla ingredienser till såsen och låt den stå en stund i kylen innan servering.
Servera med valfria grönsaker och ett gott bröd.

Viktväktarna Flex (BLÅ)
3½ dl ris (okokt) (29 SP)
500 g färs 5% (11 SP)
3 msk köttfond
salt
paprikapulver
cayennepeppar
chilipulver
spiskummin
4 dl grönsaksmix (ärtor, majs och paprika)
2 dl Larsa grekisk yoghurt 0%
½ dl chilisås (2 SP)
pepparmix
Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK