Korvsoppa

4 port.

400 g falukorv
8-10 potatisar
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja

Skala potatisen och rotfrukterna. 
Skär alla ingredienser i lagom stora bitar. 
Koka upp vatten i en gryta och lägg i buljongtärning och potatisen. 
Låt puttra på svag värme. 
Hetta upp en panna med lite smör och slunga runt rotsakerna i pannan en stund. 
Häll därefter över de i grytan. 
Bryn även korvbitarna och tillsätt dessa i soppan. 
Låt småputtra tills potatisen och rotfrukterna är klara.
Strö över lite persilja.

Servera soppan med ett nybakat bröd eller knäcke.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g matkorv, Maträtt *
9 potatisar, ca 750 g
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar *
vatten så det täcker
persilja

Totalt blir det 3 PP/port, lägg till PP för matfettet vid stekning av rotfrukter och korv. Lägg till PP för ev smörgås med pålägg.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Korvsoppa

  1. Ungefär hur mycket och vad är en påse soppgrönsaker? Inte lätt att veta när man bor utomlands.

    1. Finns färdiga förpackningar med Morot, Selleri, Palsternacka och Purjo att köpa i grönsaksdisken här, tror den ligger på ca 500 g. Även Findus har nån variant av frysta soppgrönsaker i påse också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *