4 port.
500 g falukorv
10 potatisar
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja
Skala potatisen och rotfrukterna.
Skär alla ingredienser i lagom stora bitar.
Koka upp vatten i en gryta och lägg i buljongtärning och potatisen.
Låt puttra på svag värme.
Hetta upp en panna med lite smör och slunga runt rotsakerna i pannan en stund.
Häll därefter över de i grytan.
Bryn även korvbitarna och tillsätt dessa i soppan.
Låt småputtra tills potatisen och rotfrukterna är klara.
Strö över lite persilja.
Servera soppan med ett nybakat bröd eller knäcke.
Viktväktarna Flex
400 g Lithells middagskorv (21 SP)
10 potatisar, ca 850 g (20 SP)
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja
Totalt 10 SP/port.
Ungefär hur mycket och vad är en påse soppgrönsaker? Inte lätt att veta när man bor utomlands.
Finns färdiga förpackningar med Morot, Selleri, Palsternacka och Purjo att köpa i grönsaksdisken här, tror den ligger på ca 500 g. Även Findus har nån variant av frysta soppgrönsaker i påse också.