4 port.
400 g falukorv
8-10 potatisar
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja
Skala potatisen och rotfrukterna.
Skär alla ingredienser i lagom stora bitar.
Koka upp vatten i en gryta och lägg i buljongtärning och potatisen.
Låt puttra på svag värme.
Hetta upp en panna med lite smör och slunga runt rotsakerna i pannan en stund.
Häll därefter över de i grytan.
Bryn även korvbitarna och tillsätt dessa i soppan.
Låt småputtra tills potatisen och rotfrukterna är klara.
Strö över lite persilja.
Servera soppan med ett nybakat bröd eller knäcke.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g middagskorv, Lithells (21 SP)
9 potatisar (17 SP)
1 förp. soppgrönsaker
2-3 grönsaksbuljongtärningar
vatten så det täcker
persilja
Totalt blir det 10 SP/port, lägg till SP för matfettet vid stekning av rotfrukter och korv. Lägg till SP för ev smörgås med pålägg.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Ungefär hur mycket och vad är en påse soppgrönsaker? Inte lätt att veta när man bor utomlands.
Finns färdiga förpackningar med Morot, Selleri, Palsternacka och Purjo att köpa i grönsaksdisken här, tror den ligger på ca 500 g. Även Findus har nån variant av frysta soppgrönsaker i påse också.