Korvgryta med paprika & chili

För att bryta av all påskmat så rörde jag ihop denna korvrätt i söndags. Gott med lite hetta i maten, även barnen gillade maten (dock ej paprikabitarna som pillades bort). Påskmaten får ni se imorgon!

6 port.

6 st kabanosskorvar
2 paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olja
1 förp/burk krossade tomater
2 dl crème fraiche paprika/chili
1½ dl grädde
basilika
paprikapulver
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Finhacka den gula löken, pressa vitlöken och tärna paprikorna.
Fräs grönsakerna i smör/olja och lägg sedan åt sidan.
Skär korven i slantar och tillsätt korven i pannan.
Blanda i grönsakerna bland korven.
Ha i krossade tomater, crème fraiche och grädde.
Krydda med basilika, paprikapulver och cayennepeppar.
Låt korvpannan puttra i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Viktväktarna Flex

6 st kycklingkabanoss, Ica (19 SP)
2 paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olja (lägg till SP för det du använder)
1 förp/burk krossade tomater
2 dl crème fraiche paprika/chili (14 SP)
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
basilika
paprikapulver
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Totalt blir det 7 SP/port plus SP för matfettet vid stekning. Lägg till SP för ris, pasta eller potatis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *