Korvgryta med paprika & chili

För att bryta av all påskmat så rörde jag ihop denna korvrätt i söndags. Gott med lite hetta i maten, även barnen gillade maten (dock ej paprikabitarna som pillades bort). Påskmaten får ni se imorgon!

6 port.

6 st kabanosskorvar
2 paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olja
1 förp/burk krossade tomater
2 dl crème fraiche paprika/chili
1½ dl grädde
basilika
paprikapulver
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Finhacka den gula löken, pressa vitlöken och tärna paprikorna.
Fräs grönsakerna i smör/olja och lägg sedan åt sidan.
Skär korven i slantar och tillsätt korven i pannan.
Blanda i grönsakerna bland korven.
Ha i krossade tomater, crème fraiche och grädde.
Krydda med basilika, paprikapulver och cayennepeppar.
Låt korvpannan puttra i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar.

Viktväktarna Points

6 st kycklingkabanoss, Ica *
2 paprikor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör/olja (lägg till points för det du använder)
1 förp/burk krossade tomater
2 dl crème fraiche paprika/chili *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
basilika
paprikapulver
cayennepeppar
salt
svartpeppar

Totalt blir det 8P/port plus points för matfettet vid stekning. Lägg till points för ris, pasta eller potatis.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

2 reaktioner till “Korvgryta med paprika & chili”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *