Tårtbottnar x3
2 ägg
2½ dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
Vispa ägg och socker poröst.
Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner det och smöret i äggvispet.
Smöra en form, häll i smeten och grädda i 175°C i 18-20 min.
Låt kakan svalna och förvara i kyl.
Gör tre stycken kladdkakor till tårtan en och en eller
gör alla tre på en gång och fördela i tre formar.
Vit chokladmousse
150 g vit choklad
2 dl vispgrädde
100 g philadelphiaost
Dela chokladen i mindre bitar.
Värm grädden i en kastrull (får absolut inte koka).
Ha i chokladen i den ljumma grädden och rör tills den har smält.
Häll upp i en bunke och låt svalna.
Ställ in i kylen i ca 6 tim.
Vispa upp grädden/chokladen och rör i philadelphiaosten.
En sats räcker till två lager fyllning till tårtan, vill man ha mer mousse kan man gångra
receptet 1½ gång.
Fördela hälften av moussen på en kladdkaka lägg på en ny kladdkaka och fördela resten av moussen
och lägg på sista kladdkakan.
Plasta in och ställ i kylen.
Mjölkchoklad smörkräm
200 g Mjölkchoklad choklad
2/3 msk vaniljsocker
100 g äggvita
146 g strösocker
1 liten nypa salt
200 g osaltat smör
Hacka chokladen och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron.
Låt svalna till ljummen temperatur.
Lägg äggvitor, socker och salt i en skål.
Sätt skålen i ett vattenbad och värm på tills alla sockerkristaller har lösts upp, ca 65°C.
Vispa mellan varven.
Ta bort skålen från värmen och vispa marängen med en elvisp eller i en matberedare tills marängen är styv och har svalnat.
Vispa sedan ner lite i taget av smöret och därefter chokladen.
Spackla tårtan med smörkrämen och spritsa något fint ovanpå.
Dekorera med strösselkulor.