En god kasslergryta som även passar dom yngre familjemedlemmarna i smaken 😊
4 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kassler
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
4 dl grädde
½ dl crème fraiche
½ tsk basilika
½ tsk timjan
persilja
12 halverade cocktailtomater
salt
peppar
Hacka löken och riv vitlöken.
Fräs dem mjuka i lite smör och ta sedan upp dem från pannan och ställ åt sidan.
Strimla kasslern.
Tillsätt lite smör och låt kasslern bara få lite färg, ett par min räcker.
Häll i den stekta löken och tillsätt tomatpurén som får fräsa med en stund.
Pudra över mjölet och blanda om.
Blanda i grädde (vatten) och crème fraiche och låt det koka upp.
Låt grytan småputtra i några minuter och tillsätt örterna.
Smaka av med salt och peppar, tillsätt cocktailtomaterna och låt dem bli varma.
Servera med ris och en sallad.
Kaloriberäknat recept
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kassler, fett bortskuret
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl grädde 13%
½ dl crème fraiche 13%
2 dl vatten
½ tsk basilika
½ tsk timjan
persilja
12 halverade cocktailtomater
salt
peppar
Kcal: ca 349 kcal exkl tillbehör och grönsaker.
Kolhydrater: 9.2 g Protein: 31.1 g Fett: 20.6 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK