En god kasslergryta som även passar dom yngre familjemedlemmarna i smaken 😊
4 port.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kassler
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
4 dl grädde
½ dl crème fraiche
½ tsk basilika
½ tsk timjan
persilja
12 halverade cocktailtomater
salt
peppar
Hacka löken och riv vitlöken.
Fräs dem mjuka i lite smör och ta sedan upp dem från pannan och ställ åt sidan.
Strimla kasslern.
Tillsätt lite smör och låt kasslern bara få lite färg, ett par min räcker.
Häll i den stekta löken och tillsätt tomatpurén som får fräsa med en stund.
Pudra över mjölet och blanda om.
Blanda i grädde (vatten) och crème fraiche och låt det koka upp.
Låt grytan småputtra i några minuter och tillsätt örterna.
Smaka av med salt och peppar, tillsätt cocktailtomaterna och låt dem bli varma.
Servera med ris och en sallad.
Kaloriberäknat recept
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600 g kassler, fett bortskuret
2 msk tomatpuré
1 msk vetemjöl
2 dl grädde 13%
½ dl crème fraiche 13%
2 dl vatten
½ tsk basilika
½ tsk timjan
persilja
12 halverade cocktailtomater
salt
peppar
Kcal: ca 349 kcal exkl tillbehör och grönsaker.
Kolhydrater: 9.2 g Protein: 31.1 g Fett: 20.6 g
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hej Therese denna kasslergryta med italienska smaker har du verkligen gjort riktigt god.
Mycket gott med örterna.
Den kommer jag definitivt göra om tack så mycket för den goda maten. M.V.H. Arne.
Tack, vad kul att höra! 😊 Kan bara hålla med, den är riktigt god 👌
Hoppas du hittar fler recept som faller dig i smaken 😉
Hej. Idag har vi testat kasslergrytan och den var riktigt god så den blir det fler gånger. Just nu har jag Tomat och bacon pajen i ugnen så får vi testa n
den också.
Men vad kul att ni gillade kasslergrytan, den är en riktig favorit här 😊 Är mer än övertygad om att det kommer bli superbra med pajen!