Kasslergratäng

Uppdaterat ett äldre recept som fanns här, men med gamla bilder och utan smartpointsberäkning. Så gillar ni kassler, ananas och chilisås är detta en rätt att testa!

6 port.

6 port kokt ris
700 g kassler
2½ dl matlagningsgrädde
3 dl crème fraiche
1 dl chilisås
pepparmix
salt
4 skivor ananas
1 dl riven ost

Koka riset.
Skär kasslern i tärningar.
Blanda grädde, crème fraiche och chilisås.
Smaka av med pepparmix och salt.
Skär ananasringarna i mindre bitar.
Smörj en ugnsform med matfett.
Lägg i det kokta riset i formen.
Fördela kassler och ananas över riset.
Häll över såsen.
Strö över osten.
Ställ in i ugnen i 20-30 min i 200°C.

Viktväktarna Points

6 port kokt ris (650 g) *
700 g kassler, utan fett *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
2 dl crème fraiche 8% *
1 dl chilisås, vanlig *
pepparmix
salt
4 skivor ananas, färsk
1 dl riven ost
12% *

Totalt blir det 11P/port, lägg till points för matfett. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: 395 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Kasslergratäng”

  1. Mmmmmmm blev svårt sugen på detta. Vet inte när jag åt det senast..typ på 70-talet. Det får det bli imorgon 👍🏻

    1. Då är det dags! Kombinationen, kassler, ananas och chilisås är grymt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *