175 g smör
2½ dl strösocker
2 ägg
3 dl gräddfil
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
1 dl strösocker
3 msk kanel
smör
Sätt ugnen på 175°C .
Rör smör och socker mjukt och luftigt.
Blanda sedan ner äggen ett och ett och därefter gräddfilen.
Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål.
Blanda sedan med resten av smeten.
Blanda samman socker och kanel till fyllningen.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av kanelsockret.
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker.
Dutta till sist över ett par matskedar smör.
Grädda kakan i 45-60 min.
Testa med en sticka om den är färdig.
Kanelbullemuffins finns det recept på HÄR
Hej. Inte alla dina recept har SP / PP beräknat. Betyder det är dom inte är VV vänliga? Trodde alla dina recept var VV vanliga, eller har jag fått något om bakfoten? Haha. ☺️
Hej. Nej detta är inte en ren viktväktarblogg, har bara varit viktväktare i 5 veckor och bloggat om mat har jag gjort sen 2008. Dom recepten med uträknat SP som finns hittar du i kategorin ”Viktväktarrecept”. Kommer att uppdatera fler befintliga recept på bloggen med SP, men man har ju inte hur mycket tid som helst att sitta vid datorn tyvärr.
okej förstår jag, trodde bara du varit viktväktare i all evighet, men då vet jag, kollar där 🙂