Currykyckling i dragonsås

4 port.

3 stora kycklingfiléer
5 dl vatten
1 lök
2 msk kycklingfond
2 tsk indisk gul curry
2 msk torkad dragon
gurkmeja
salt
peppar
½ dl grädde
maizena

Skär kycklingar i mindre bitar, fräs dom i en stekpanna i lite olja tills de fått fin färg.
Hacka löken i fina bitar och lägg i stekpannan, låt fräsa ihop en stund.
Häll sedan på vattnet och kycklingfonden samt curry, dragon och lite gurkmeja.
Låt puttra ca 10-15 min, runda av med ½ dl grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt maizenamjöl till önskad konsistens.
Servera med kokt ris eller pasta.

Currykyckling i dragonsås 2

Viktväktarna Points

400 g kycklingfiléer
4½ dl vatten
1 lök
2 msk kycklingfond *
2 tsk indisk gul curry
2 msk torkad dragon
gurkmeja
salt
peppar
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 msk maizena *

Totalt 3P/port. Lägg till points för ris eller pasta.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 172 kcal/port exkl tillsatt matfett, ris och grönsaker.

Currykyckling i dragonsås 3

4 reaktioner till “Currykyckling i dragonsås”

  1. HUR kan jag göra om detta så det blir ett LCHF bröd?

    Majsbröd

    1 stor paprika
    2 burkar majs
    1 l vetemjöl
    2 dl mjölk
    4 dl rapsolja
    2 st ägg
    2 cl bakpulver
    2 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    2 tsk paprikapulver
    100 g ost

  2. Hej
    Kanske lite konstig fråga men vad är det du har använt till det du har skrivit indisk gul curry?

    1. Troligen har jag från början haft någon krydda som hette just så, kan dock inte hitta den någonstans nu, men det går såklart lika bra med vanlig curry 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *