Currykyckling i dragonsås

4 port.

3 stora kycklingfiléer
5 dl vatten
1 lök
2 msk kycklingfond
2 tsk indisk gul curry
2 msk torkad dragon
gurkmeja
salt
peppar
½ dl grädde
maizena

Skär kycklingar i mindre bitar, fräs dom i en stekpanna i lite olja tills de fått fin färg.
Hacka löken i fina bitar och lägg i stekpannan, låt fräsa ihop en stund.
Häll sedan på vattnet och kycklingfonden samt curry, dragon och lite gurkmeja.
Låt puttra ca 10-15 min, runda av med ½ dl grädde.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt maizenamjöl till önskad konsistens.
Servera med kokt ris eller pasta.

Currykyckling i dragonsås 2

Viktväktarna Flex

3 stora kycklingfiléer
5 dl vatten
1 lök
2 msk kycklingfond
2 tsk indisk gul curry
2 msk torkad dragon
gurkmeja
salt
peppar
½ dl matlagningsgrädde 15% (4 SP)
2 msk maizena (2 SP)

Totalt 2 SP/port. Lägg till SP för ris eller pasta.

Currykyckling i dragonsås 3

2 thoughts on “Currykyckling i dragonsås

  1. HUR kan jag göra om detta så det blir ett LCHF bröd?

    Majsbröd

    1 stor paprika
    2 burkar majs
    1 l vetemjöl
    2 dl mjölk
    4 dl rapsolja
    2 st ägg
    2 cl bakpulver
    2 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    2 tsk paprikapulver
    100 g ost

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *