Jordgubbsrutor med vit choklad

Jordgubbsrutor med vit choklad

ca 24 bitar

5 dl jordgubbar
3 ägg
3 dl strösocker
100 g smör
1½ dl mjölk, 3%
4½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

100 g riven vit choklad

Rensa jordgubbarna och skär dom i bitar.

Sätt ugnen på 175°C.
Vispa ägg och socker pösigt.

Smält smöret och häll i mjölken.
Rör ner blandningen i äggsmeten.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål.
Vänd ner blandningen i smeten.

Smörj och bröa en form ca 30×40 cm.
Häll i smeten och fördela jordgubbsbitarna över.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25-30 min.

Ta ut kakan och strö över chokladen.
Grädda sedan i ytterligare 5 min.

Servera den som den är när den har svalnat med lite pudrat florsocker över 
eller servera den ljummen med vaniljglass eller vaniljvisp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *