100 g smör eller margarin
4½ dl havregryn
1 msk vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 msk sirap
100 g mjuk nougat
ev lite riven mörk eller ljus blockchoklad
Smält matfettet i en kastrull.
Blanda samman havregryn, vetemjöl, bakpulver, socker, vaniljsocker och sirap i en skål.
Tillsätt matfettet och rör om.
Bred ut smeten i en smord liten långpanna, 20 x 30 cm.
Grädda kakan på galler, nedre ugnsfalsen i 200°C, cirka 10 minuter.
Skiva nougaten tunt, använd gärna osthyvel för lättare hantering.
Lägg skivorna i ett tunt lager ovanpå den heta kakan så att nougaten smälter.
Gör ev ett dekorativt mönster med en gaffel eller riv på lite blockchoklad som dekoration.
Skär kakan i rutor.
Låt gärna kakan stå cirka 20 minuter i kylskåpet så att nougaten hinner stelna innan kakan ska serveras.
De går bra att frysa in (hållbarhet ca 3 månader).