Havrekakor med russin

ca 25 st

200 g smör
2½ dl socker
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1½ tsk bikarbonat
4½ dl havregryn
2 dl russin

Rör smör och socker mjukt.
Blanda mjölet med bikarbonat och vaniljsocker och blanda ihop med smöret.
Blanda sedan i havregrynen och sist russinen.
Forma till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen på 175°C i ca 13-15 minuter.
De kommer att flyta ut och bli platta och de är klara när de är gyllenbruna.
Låt dem svalna på galler.

DSC_0829

Dessa kakor är en av mina favoriter bland småkakor 🙂

DSC_0834

Bakade dessa till dotterns förskolefröknar som avslutningspresent då hon slutar förskolan i år. Efter min semester har hon 1 vecka kvar på förskolan sen börjar hon på frita innan förskoleklassen börjar på riktigt. Stora tjejen!

DSC_0831

DSC_0832

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *