Havregrynsgröt med stekt äpple

Fick ett sånt himla sug efter havregrynsgröt förra helgen. Det var nog det jag levde på mest till frukost under både högstadiet och gymnasiet med tror jag förutom vanliga mackor. Nu har jag inte så mycket tid för frukostar under vardagarna då jag börjar jobba tidigt så helgerna är min chans att få i mig lite annat, så nu blir det söndagar som får bli min grötfrukostdag ett tag framöver. Får se om jag kan komma på fler smarriga toppingar att variera med som jag kan dela med mig utav.

Missa inte matsedeln som kommer ut ikväll med smarriga middagstips!

1 port.

1 dl havregryn
2 dl vatten
salt
vaniljpulver
½-1 äpple beroende på storlek
kanel
farinsocker

vaniljkvarg

Mixa havregrynen (om du vill) och blanda med vatten, salt och vaniljpulver i en kastrull.
Låt koka upp.
Sänk värmen och låt koka några min tills gröten blivit lagom tjock.
Rör om då och då.

Skala och tärna äpplet.
Lägg i en panna utan matfett och stek på låg/medelvärme tills det mjuknat.
Strö över lite kanel och farinsocker och blanda runt.
Slå av värmen och låt det ligga kvar i pannan nån minut och gotta till sig.

Toppa gröten med en klick kvarg och det stekta äpplet.

Servera gröten med valfria frukosttillbehör som en extra smörgås eller något annat. Jag tog ett kokt ägg, en banan och några skinkskivor till.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 dl havregryn (4 SP)
2 dl vatten
salt
vaniljpulver
½-1 äpple beroende på storlek
kanel
1 krm farinsocker
43 g vaniljkvarg
utan socker

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg ev till SP för den övriga frukosten som läggs till.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *