Hastbullar

När man får oväntat fikabesök och behöver något att bjuda på är dessa perfekta att ta till, eller om man vill slippa jäsebullar!

12 st

3¾ dl vetemjöl
75 g smör
¾ dl socker
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk
1 tsk stött/mald kardemumma

Fyllning
50 g smör
2 msk socker
2 tsk kanel

Topping
ägg
pärlsocker

Rör samman mjölet med bakpulver, socker och kardemumma.
Tillsätt matfettet och finfördela det till en grynig massa.
Tillsätt mjölken och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Ställ ca 12 muffinsformar i en muffinsplåt.
Fördela degen i formarna.

Rör samman matfettet med socker och kanel till fyllningen.
Gör en fördjupning mitt i bullarna och klicka ner lite fyllning i dem.
Täck igen med degen så att bullarna ser hela ut.
Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i 250°C i ca 10-12 minuter eller tills bullarna har fin färg och känns torra.

Låt bullarna svalna på galler under bakduk.
De smakar bäst nygräddade.

Mitt WW SmartPoints

3¾ dl vetemjöl (23 SP)
75 g smör (28 SP)
¾ dl socker (16 SP)
2 tsk bakpulver
1½ dl mjölk 3% (4 SP)
1 tsk stött/mald kardemumma
50 g smör (9 SP)
2 msk socker (7 SP)
2 tsk kanel
ägg
pärlsocker
(skippa eller lägg till SP för mängden du använder)

Totalt 7 SP/st. Använd minimuffinsformar och gör 24 st istället så blir det 4 SP/st. Tänk då på att tiden inte blir densamma i ugnen.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Hastbullar

  1. Hastbullar gjorde min mamma också ofta. Så goda. Snabba o lätta att göra. Tack för baktips. Nostalgi för mig. Kram.

    1. Varför krångla till det när klassiker oftast är det som går hem hos både stora och små!

      Tack för att du lämna en rad här när du kika in 🧡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *