En varm sås till sommarens grilltallrikar som lite omväxling till kalla röror och såser. Lika gott till fläskkött som till kyckling!
4 port.
fläskfilé
salt
peppar
paprikapulver
Sås
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2-3 tsk paprikapulver
vitpeppar
4 vitlöksklyftor, pressade
Putsa fläskfilén och skär i skivor.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek köttet i smör.
Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och låt det koka upp.
Låt det sedan stå och småsjuda i 5-10 min.
Servera köttet (eller kyckling) och såsen med någon form av potatis och en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 dl crème fraiche 8%
1 dl gräddmjölk 6%
2 dl vatten
1 tsk dijonsenap
1 msk tomatpuré
2-3 tsk paprikapulver
vitpeppar
4 vitlöksklyftor, pressade
Totalt blir det 2 SP/port för såsen. Lägg till SP för kött och tillbehör.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK