Grönsaksris

En enkel uppiffning av det vanliga kokta riset.

4 port.

2 dl ris
vatten
1 grönsaksbuljongtärning

ärtor
majs
alt. frusen majs/ärt- & paprikamix

Börja med att koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
Tillsätt grönsaksbuljongtärningen.

När riset är klart, tillsätt önskad mängd grönsaker och blanda.

Servera med stekt korv eller kycklingfilé och en kall crème fraiche/yoghurtsås med valfri smaksättning (jag hade i vitlök + lite salt och peppar).

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

2 dl ris, okokt (17 SP)
vatten
1 grönsaksbuljongtärning
ärtor
majs
alt. frusen majs/ärt- & paprikamix

Totalt för grönsaksriset blir det 4 SP/port. Lägg till SP för ev sås och tillbehör. Min tallrik med kall sås på grekisk yoghurt och marinerad kyckling gick på 6 SP totalt.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *