Grönsaksris

En enkel uppiffning av det vanliga kokta riset.

4 port.

2 dl ris
vatten
1 grönsaksbuljongtärning

ärtor
majs
alt. frusen majs/ärt- & paprikamix

Börja med att koka riset enl. anvisningar på förpackningen.
Tillsätt grönsaksbuljongtärningen.

När riset är klart, tillsätt önskad mängd grönsaker och blanda.

Servera med stekt korv eller kycklingfilé och en kall crème fraiche/yoghurtsås med valfri smaksättning (jag hade i vitlök + lite salt och peppar).

Viktväktarna PersonligaPoints

2 dl ris, okokt *
vatten
1 grönsaksbuljongtärning *
1½ dl ärtor *
1 dl majs *
(alt. 3 dl frusen majs/ärt- & paprikamix
) *

Totalt för grönsaksriset blir det 6 PP/port med bara ärtor/majs och 5 PP/port med grönsaksmixen. Lägg till PP för ev sås och tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *