Grönpepparbiffar

5 port

500 g nötfärs
1½ msk oxfond
¼-½ msk grönpeppar
salt

Mortla pepparkornen och blanda ihop allt till en smet och dela upp den i fem bitar.
Forma köttfärsen till pannbiffar och stek dem i lite matfett på medelvärme ett par minuter på vardera sida.

Sås
5 dl vatten
1 msk oxfond
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl grädde
1½ msk maizena
salt

Mortla grönpepparkornen till såsen.
Blanda vatten, fond, grönpeppar och soja i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt grädden och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt.

Servera med potatis eller blomkålsris.

Viktväktarna Flex

500 g nötfärs 10% (25 SP)
1½ msk oxfond
¼-½ msk grönpeppar
salt

5 dl vatten
1 msk oxfond
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl matlagningsgrädde 15%(8 SP)
1½ msk maizena (1 SP)
salt

Totalt blir det 7 SP/port för pannbiff och sås. Lägg ev till SP för det matfett du steker i. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *