5 port
500 g nötfärs
1½ msk oxfond
¼-½ msk grönpeppar
salt
Mortla pepparkornen och blanda ihop allt till en smet och dela upp den i fem bitar.
Forma köttfärsen till pannbiffar och stek dem i lite matfett på medelvärme ett par minuter på vardera sida.
Sås
5 dl vatten
1 msk oxfond
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl grädde
1½ msk maizena
salt
Mortla grönpepparkornen till såsen.
Blanda vatten, fond, grönpeppar och soja i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt grädden och red av såsen med maizena.
Smaka av med salt.
Servera med potatis eller blomkålsris.
Viktväktarna PersonligaPoints
500 g nötfärs 5% *
1½ msk oxfond *
¼-½ msk grönpeppar
salt
5 dl vatten
1 msk oxfond *
½ msk grönpeppar
1 tsk soja
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ msk maizena *
salt
Totalt blir det 5 PP/port för pannbiff och sås. Lägg ev till PP för det matfett du steker i. Lägg till PP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.
Kcal: ca 177 kcal exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.