6 port.
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1½ tsk basilika
1 msk dijonsenap
1½ dl grädde
maizena
Skär kycklingen i bitar och bryn den i en panna i lite smör/olja.
Pressa i vitlöksklyftorna.
Häll i fond, vatten, basilika, senap och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i 10 min.
Red av med maizena till önskad konsistens på såsen.
Servera med färsk pasta.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
1 kg kycklingfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk kycklingfond
4 dl vatten
1½ tsk basilika
1 msk dijonsenap
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
2 msk maizena (1 SP)
Totalt 2 SP/port för kyckling och sås. Lägg ev till SP för det matfett du steker i. Servera med valfria grönsaker.
Färsk pasta 96-123 g = 4 SP, 124-150 g = 5 SP.